logo

Spotlight

Andrew van Egmond

In mijn ontwerpen ga ik steeds op zoek naar een samenspel tussen weelderig groen en architectuur.

Naar een balans tussen het spontane van de natuur en minimalistische architectonische ingrepen. Graag wil ik de schoonheid van het verwilderende landschap laten ervaren. Zodat de verbinding met de omgeving versterkt.

Het natuurlijke landschap is een inspiratiebron voor mijn tuinontwerpen. Nederland kent een aantal landschapstypen die een lust voor het oog zijn. Denk aan de duinen, heidevelden, berkenbossen, de polders, de veengronden etc. Elke streek heeft zijn unieke kwaliteiten die ik in een tuinontwerp graag terug laat komen.

Als ontwerper ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe benaderingen om naar tuin- en landschapsarchitectuur te kijken. Ik probeer het snijvlak op te zoeken van het spontane van de natuur en verfijnde, architectonische ingrepen. Op deze manier komen beide nog beter tot hun recht.

Iedere plek vertelt het verhaal over het landschap waarvan het deel uitmaakt. Door de juiste compositie van de elementen in een tuin en een uniek assortiment aan planten versterk je de verbondenheid met de omgeving. De kunst is om de schoonheid en kracht van aangrenzende landschap naar voren te halen.

Als een tuin die ene emotie kan oproepen, is mijn missie geslaagd.