logo

Uitgelicht

Jacques van Leuken

Ruim dertig jaar werk ik nu als tuinarchitect. Eerst vooral in en om Eindhoven, maar de laatste vijftien jaren ook in de rest van Nederland en België met daarnaast enkele aansprekende projecten in het buitenland.

Exclusieve tuin- en landschapsarchitectuur
Ik werk voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers en maken hiervoor hoogwaardige inrichtingsplannen. Dit kan variëren in het ontwerpen van parktuinen, grote landschappelijke tuinen, (moderne) stadtuinen, stoeterijen, buitenplaatsen tot aan landgoederen.  Het gemeenschappelijke kenmerk is dat de opdrachtgevers willen investeren in de tuinaanleg. Het resultaat is een volwassen aanblik: een tuin die ogenschijnlijk menig jaartje terug is aangelegd.

Creativiteit

Met mijn inspirerende ideeën geeft ik elk tuinontwerp een eigen karakter. Wie een tuin door mij laat ontwerpen zal daar niet direct een standaard stijl in herkennen. Zoveel huizen, zoveel stijlen, maar ook het omliggende landschap bepaald mede hoe de tuin eruit gaat zien. 

Natuurlijk herken je een bepaalde signatuur in gebruik van sommige materialen, planten en bomen. Je werkt met zoveel verschillende opdrachtgevers. Die zijn op zich natuurlijk allemaal uniek, daar past ook een tuin met een eigen identiteit bij.”

das